1. Anasayfa
  2. Cennet Papağanı

Jako Papağan Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Jako Papağan Beslenmesi Nasıl Olmalı?
0

Jako papağan beslenmesi ve bakımı, bilhassa de yeni sahipler için mühim bir mevzudur. Gri tüyleri ve zekaları ile bu papağanlara karşı büyük bir ilgi vardır. Bazı papağanlar insanoğlu tarafınca daha oldukça tercih edilir. Bu papağanlardan biri de zekası, görünüşü ve beslenme kolaylığı ile Jako papağanlarıdır. Beslenmesi kolay olmasına karşın Jako papağanının bakımı ile ilgili bilgileri da bilmek gerekir.

Jako papağanları renklerinden dolayı Afrika Gri Papağanı olarak da bilinir. Konuşmayı oldukça seven sevecen papağanlardır. İlgi ve sevgi görmeyi severler. İşte bu sempatik papağanların bakımı ve beslenmesi ile ilgili detaylar!

Jako Papağan Beslenmesi

Jako Papağan Beslenmesi

Jako papağan beslenmesi büyük bir titizlik gerektirir. Jako papağanının bakımının en mühim kısımlarından biri beslenmedir. Doğru beslenme ile Jako papağanının sağlığını ve yaşam konforunu korumak mümkün olur. Bu şekilde daha uzun yaşamaları sağlanır. Jako papağanlarını beslerken doğru gıda içeriğine haiz kuş yemleri kullanılabilir. Ek olarak çeşitli meyvelerin ve ağaçların tohumları da kullanılabilir. Jako papağanlarının sevilmiş olduğu ve zararı dokunan bazı olmayan meyveler de tüketmeleri için verilebilir.

Çeşitli tahılların yanı sıra fındık benzer biçimde yemişler de verilebilir. Bu besinlerin haricinde daha ölçülü tüketmeleri ihtiyaç duyulan bazı besinler yada tüketmemeleri ihtiyaç duyulan besinlerde vardır. Yeşil sebzeleri tüketmeleri uygun değildir. Bu sebzelerin sindirimi Jako papağanları için oldukça zor olsa gerek. Tuzsuz peynir, mısır ve haşlanmış yumurta benzer biçimde bazı besinler ise daha ölçülü bir halde verilmelidir. Jako papağanlarının sevilmiş olduğu bu besinlerin miktarı doğru şekilde ayarlanmalıdır. Günlük su gereksinimlerini karşılayacak şekilde suları verilmelidir. Suyun sıcaklığı, hijyeni ve tazeliği oldukça önemlidir.

Yavru Jako papağanlarının beslenmesinde değişik bir yol izlenmelidir. Erişkin Jako papağanlarına bakılırsa tüketebilecekleri besinler değişim gösterir. Jako papağanı yavruları için en uygun yiyecekler ise onlar için hususi olarak üretilmiş bebek mamaları olur. Bu mamanın içine yer edinen yulaf unu yardımıyla vücutlarının pek oldukça ihtiyacı karşılanır.

Yulaf ununun içinde pek oldukça lif, vitamin ve mineral bulunur. Yavru Jako papağanlarını beslemek için hususi aparatlar yada şırıngalar kullanılabilir. Bu sayede minik olan midelerini oldukça fazla doldurmaları önlenir. Ek olarak protein ihtiyacını karşılamaları için yumurta sarısı benzer biçimde tüketebilecekleri gıdalar tercih edilebilir.

Jako Papağanı Bakımı

Jako Papağan Beslenmesi

Jako papağan beslenmesi ve bakımı oldukça önemlidir. Jako papağanları geniş bir yaşam alanına gerekseme duyar. Bundan dolayı onlar için kafes seçerken buna dikkat edilmesi gerekir. Kafesin içine onların gereksinim duyan aksesuarlar ve öteki malzemeler eklenmelidir. Kafeslerinin ve kullanılan malzemelerin temizliğine dikkat edilmelidir. Orta derecede nemi seven bu papağanlar, soğuğa karşı kırılgan olurlar. Bundan dolayı kışın üşütmemeleri sağlanmalıdır.

Yazın ise tertipli olarak bu papağanı yıkamaya itina gösterilmelidir. Haftada en azından 3 yada 4 kez yıkamak iyi olacaktır. Kışın kuşu yıkarken ise soğuğa karşı kırılgan olduklarından, üşütmemeleri için dikkat edilmelidir. Bulundukları ortamın nemi de rutubet düzenleyici cihazlar kullanılarak ayarlanmalıdır. Aksi taktirde kaşıntı, hapşırma benzer biçimde problemler ve cilt sorunları yaşanabilir.

Jako papağan beslenmesi kadar bu hayvanın ruh sağlığı da önemlidir. Kuşun tertipli olarak kafes haricinde süre geçirmesi sağlanmalıdır. Özgürlüğüne düşkün olan Jako papağanı, gün içinde bir süre kafes dışı zamana gerekseme duyar. Ek olarak kuşla yeterince ilgilenmek önemlidir. Bu sayede kuşunuz, kendisini yalnız hissetmeyecektir. Kafesinde ise kuş oyuncakları benzer biçimde çeşitli ekipmanlar muhakkak yer almalıdır. Böylece kafes içinde de Jako papağanı, keyifli zamanlar geçirebilecektir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir