İngiliz Bulldog Özellikleri ve Fiyatları
0

İngiliz Bulldog, İngiltere’de ortaya çıkan bir köpek ırkıdır. İlk zamanlarda Bulldog boğa dövüşlerinde kullanılmaktaydı. Bu yüzden kavgaya eğilimli bir genetik yapıya haizdir. Bununla beraber içinde insan sevgisi de görülmektedir. Dünya üstünde en fazla tercih edilen köpek ırklarının başlangıcında yer verilmiştir. Bunun tarihsel başlangıcı 1890 senesine dayanır. Amerikan Kernel Kulübü, Bulldog’u bir cins olarak kabul etmeye başladıktan sonrasında zaman içinde aile köpeği halini almaya adım atmıştır.

Dış görünüş olarak yırtıcı bir yapıya haiz olan ırk, aslen özünde sevgi barındıran bir köpektir. Küçüklüğünden başlayarak ona iyi bir eğitim vermeniz halinde çevresine herhangi bir zarar vermez. Siz de İngiliz Bulldog özellikleri başlıklı yazımızı okuyarak, onlar hakkında informasyon sahibi olabilir ve hayatınıza alıp almamaya karar verebilirsiniz.

Bulldoglar orta enerji düzeyine haizdir ve egzersiz gereksinimleri da orta düzeydedir. Bunun yanında başka hayvanlar ile iyi geçinirken, köpeklerle geçinme mevzusunda problem yaşamaktadır. Çocuklarla oldukça iyi anlaşan Bulldoglar, yabancılara karşı davranış mevzusunda da oldukça iyidir.

İngiliz Bulldog Özellikleri

Cinsin averaj yaşam süresi averaj 8 senedir. Adam Bulldoglar 24-25 kilo ağırlığında iken dişilerin ağırlıkları 22-23 kilo civarındadır. Averaj boyları ise 31-40 santimetre aralığında değişmektedir. Koruma köpeği olarak tercih edilen dış görünüş olarak gururlu ve asil bir tablo çizer. Tombul ve kalınca bir vücut yapısına haizdir. Bunun yanında oldukça kısa bacakları vardır. Ağız yapısı ise en belirgin özelliğidir. Burunları oldukça kısadır ve bundan dolayı nefes almakta güçlük çekerler.

Gözleri ve aşağı doğru eğik bir halde duran kulakları oldukça güzel bir görüntü elde etmelerine niçin olur. Kırmızı beyaz, kahverengi ve kimi süre bu renklerin karışımı bir görüntüye haizdir.

  • Tüm yaş grubundan çocuklar ile geçinebilmektedir.
  • Eğitime açık bir türdür.
  • İyi huylu ve sadıktırlar.
  • Fazlaca ender havlarlar.
  • Bağımsız bir yapıları vardır.
  • Horlamaya eğilimlidir.
  • Fazlaca fazla tüy döker.
  • Şişkinlik problemi yaşayabilir.
  • Eğer iyi bakılmazsa kısa süre yaşarlar.

Karakter olarak ise kimi süre bazı insanları korkutacak bir yüz ifadesine haiz olduğu düşünülse de oldukça kibar bir köpektir. Geçmişte ırksal olarak boğa dövüşlerinde tercih edilmiş olduğu için bu onların genetik yapısına işlemiştir ve bundan dolayı bazı durumlarda aşırı tepki verebilirler. Düşmanlarına karşı ödün vermeyen bir yapıya sahiptirler. İlgi ve sevgiden asla bıkmayan bir türdür. Hareketsiz bir ırk oldukları için bahçeye gerekseme duymazlar ve sıcak havalardan hoşlanmazlar. Bunun yerine soğuk hava tercihi yaparlar. Ev hayvanları ile iyi geçinen bu tür, sokak hayvanlarına karşı aynı şekilde davranmayabilir. Bu genel olarak korumacı yapısından ileri gelmektedir.

İngiliz Bulldog Bakımı

Bu ırk kısa tüylere haizdir. Bu yüzden bakımı oldukça kolaydır. Eğer bakım yapmanız gerekirse haftada yalnız 1 kere tüylerini fırçalamanız kafi olacaktır. Kırışık derileri arasına yiyecek kaçabilir. Bu yüzden mantar oluşumu gözlemlenebilmektedir. Bu yüzden temiz ve nemli bir bez ile silinmesi gerekir. Her köpek türünde olduğu benzer biçimde, Bulldoglarda da diş bakımı son aşama önemlidir. Tertipli olarak dişlerinin fırçalanması yardımıyla ağız için enfeksiyonlarının önüne geçilir.

İngiliz Bulldog özellikleri ve bakımı hakkında sizlere detaylı bilgiler aktardık. Bu bilgiler ışığında siz de doğru seçim yapma şansına haiz olabilirsiniz. Köpek sahiplenme esnasında, sahipleneceğiniz köpeğin türünü ve ırkını son aşama iyi tanımanız onunla olan ilişkinizi direkt etkisinde bırakır. Bu anlamda sizler için rehber niteliği taşıyan bir yazı hazırladık.

İngiliz Bulldog Fiyatları

Popüler bir köpek ırkı olmasının yanında vatanımızda oldukça yaygın bulunduğunu söyleyemeyiz. Bu yüzden yavru bir İngiliz Bulldog bulmak birazcık zor olabilir. Bilhassa büyük şehirlerde petshoplarda bulma şansınız vardır. Yavru İngiliz Bulldog tutarları 5.000 ile 10.000 TL içinde değişmektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir