Kedi Beslenmesi ile İlgili İpuçları

Ailenize yeni katılmış bir yavru kedinin beslenmesi mevzusunda dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan temel husus ailenize katılana kadar yemeye alışmış olduğu mama ile beslenmesine devam etmek olmalıdır. Bu yazımızda sizlerle kedi beslenmesi iyi mi olmalıkedi beslenmesi hakkında ipuçları paylaşacağız. Bilhassa yavru bir kediye sahipseniz sıhhatli bir yaşam sürebilmesi için ilk dönemlerinde beslenmesine oldukça çok dikkat etmelisiniz. Oldukça kırılgan olan bu canlılar sizin ilginize ve dikkatinize gereksinim duyacaklardır.

Anlayacağınız benzer biçimde, bir yavru kedinin midesi miniciktir; bu yüzden başlangıçta düşük oranda, sadece sık öğünlere ihtiyacı olacaktır. Bu, yavru kediniz 6 aylık oluncaya kadar, günde neredeyse 4 kez temiz bir kaba taze mama koymanız anlamına gelmektedir.

Kedi Beslenmesi Iyi mi Olmalı?

Türkiye ve dünya genelinde kediler için üretilmiş birçok mama bulunmaktadır. Tüm bu mamaları birbirinden ayıran birçok özellik bulunmaktadır. Bazı mamaların muhteviyatında yer edinen hammaddeler dikkatle incelendiğinde oldukça değişik kalitelerden üretildikleri görülebilmektedir. Bu yüzden yavru kedinizi beslemek için mama seçimi yaparken bir ustalaşmış veteriner hekim hekime danışarak ilerlemeniz oldukça önemlidir.

Fakat yavru bir kediyi geçmişte alışmış olduğu yeme alışkanlığından aniden vazgeçirmek doğru bir hamle olmayacaktır. Veterinerinizin önermiş olduğu mamaya geçiş için yavrunuza averaj 1 haftalık süreç tanıyın. Bilgili ve uzman bir veteriner hekim doktor bu mevzuda sizleri aslına bakarsanız bilgilendirecek ve izlemeniz ihtiyaç duyulan yolu tüm detaylarıyla paylaşacaktır. Yeni mamanın eve alınmasıyla beraber her geçen gün daha çok olacak şekilde eski mamayla beraber oranını arttırarak karıştırmalısınız.

Kedi Beslenmesi Hakkında Data – Günde Kaç Öğün Yemeli?

Kedi beslenmesi ipuçları listemize gün içinde yavru kedinizin kaç öğün yiyecek tüketmeye ihtiyacı bulunduğunu yanıtlayarak devam edeceğiz. Etrafta dolanan küçük bir tüy yumağı gün içinde averaj 4 kere temiz bir kaptan mama yemeye gereksinim duyacaktır. Kendisi benzer biçimde küçük bir mideye haiz olan yavru kediler ilk 6 aylık dönemleri içinde azca ve sık öğünler şeklinde tüketim gerçekleştirecektir.

Mama Seçimine Itina Gösterin

Bilhassa yavru kedileriniz için gereksinim duyacağınız mama seçimine fazladan itina göstermelisiniz. Kuru ya da konserve mama seçenekleri içinde kedinizin gün içinde gereksinim duyacağı tüm vitamin ve mineralleri sağlayabildiğinden güvenilir olmalısınız. Mama seçimi mevzusunda tereddütler yaşıyorsanız veterinerinize danışabilir ya da sitemizde yer edinen incelemelere göz atabilirsiniz. Hangi marka ve mama türünü tercih ettiğinizin öneme olmaksızın dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan nokta ise; mama kabı üstünde yer edinen kullanma talimatına dikkat etmek. Kedinizin ihtiyacından fazla mama vermemeye itina göstermelisiniz.

Artık Sütü Aklınızdan Çıkarın

Bir ihtimal bu durum size birazcık acayip ve saçma gelecek fakat yavru kedilerinizin süte gereksinimleri yoktur. Birçok kedi için inek sütü sıhhatli olmaktan ziyade onların ishal olmalarına niçin olabilmektedir. Eğer birçok şahıs benzer biçimde kedinize süt vermek mevzusunda ısrar eden iseniz hususi olarak sunulan ve kedi sütlerinden tercih etmeniz kedinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Süt verin ya da vermeyin, kedinizin kapları içinde sürekli temiz, içme suyunun bulunduğundan güvenilir olun.

Eğer kedinizin gün içinde kafi oranda su tüketmediğini düşünüyorsanız bunun temel sebebi musluk suyu kullanıyor olmanız olabilir. Birçok kedi musluk suyu içinde yer edinen kimyasalların kokusunu alarak bu sudan fazla tüketmek istememektedir. Bu yüzden kendi ihtiyaçlarınız için kullandığınız şişe suları tercih etmelisiniz. Aklınızdan çıkarmayın, bilhassa kuru mama ile beslenen kedilerin oldukça çok su tüketmeye ihtiyacı vardır.

Endişelenmenize Gerek Yok, Sakin Olun

Kedinizin küçük bir rahatsızlanması derhal endişelenmenize yol açıyor olabilir fakat yavru kediler sindirim mevzusunda bir problem yaşadıkları ya da tüy yumağı kusmaları gerektiği dönemlerde çim yiyerek kendi midesini bulandırmayı isteyecektir. Bu durumda kesinlikle paniklememelisiniz bu kedilerin doğasında yer almıştır, haliyle organik bir eylemdir endişeniz gereksiz. Fakat kediniz uzun süre kusmaya devam eder ve değişik emareler göstermeye başlarsa veterinerinize danışmanız gerekebilir.

Kedi beslenmesi mevzusunda sizlere küçük ipuçları paylaştığımız bu yazımızın sonuna gelirken sitemizde kediler ve öteki evcil hayvanlar hakkında birçok ipucu paylaşılmıştır. İlginizi çeken tüm başlıkları görüntülemek için ana sayfayı ziyaret edebilir yada evcil hayvanınızın kategorisine geçiş yapabilirsiniz.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık