1. Anasayfa
  2. Cennet Papağanı

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları
0

Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları bilinmelidir. Sıcak çarpması, kuşlar da dahil olmak suretiyle pek oldukça evcil hayvanı etkisinde bırakır. Birçok kuş, aslına bakarsak tropik ortamlara özgüdür. Fakat yüksek sıcaklıklara alışkın değillerse ya da ani bir sıcak artışına maruz kalırlarsa, sıcak çarpması meydana gelebilir. Kuşları sıcak çarpmasından önlemek için bazı şekilleri deneyebilirsiniz.

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları Nedir?

Yaz Aylarında Evcil Kuşları Serin Tutmanın Yolları

Bir kuşun iç vücut ısısı oldukça yüksek ise bazı emarelere dikkat etmelisiniz. Kuşunuzun ağzını açtığını, nefes nefese kaldığını, kanatlarını sarkıttığını, bacaklarını açarak durduğunu ve normalden azca hareket ettiğini gözlemlerseniz, süratli müdahale etmek gerekir. Onun serinlemesini sağlamalı ve peşinden kuşunuzu bir veterinere götürmelisiniz. Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları şunları ihtiva eder:

1. Klima

Klima, iç mekânı rahat bir sıcaklıkta tutmanın en kolay yoludur. Ek olarak, evinizde yaşayan kuşlarınızın da aşırı ısınmalarını önler. Kuşun üstüne direkt hava üfleyen klima ona zarar verebilir. Kuşun üşütüp hasta olmasına yol açabilir. Bu yüzden kuş kafesi, direkt klimanın karşısında olmamalıdır.

2. Serinletici

Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları içinde bir diğeri de serinletici kullanımı olmaktadır. Klimanız yoksa ve kuşunuzun serin kalmasını sağlamak istiyorsanız, bir fan yada serinletici kullanabilirsiniz. Klimada olduğu şeklinde serinletici de direkt kuş kafesine hava üflememelidir. Bu yüzden kuşun kafesini vantilatörden uzakta konumlandırmalısınız.

3. Tavan Vantilatörleri

Kapalı mekanları serinletmenin kolay yollarından biri de tavan vantilatörü kullanmak. Konforlu bir oda sıcaklığının korunmasına destek olan tavan vantilatörleri, hem kolay kullanım sunar hem de insanların ve evcil hayvanların serin hissetmelerine destek sunar. Tavan vantilatörünü çalıştırırken kuşunuzun kafesinin kapalı olduğundan güvenilir olmalısınız. Böylece ihtimaller içinde yaralanmaları önlemiş olmuş olursunuz.

4. Açık Pencere

Klima, serinletici ve tavan vantilatörü şeklinde ekipmanlarınız bulunmuyorsa, pencereleri açmayı deneyebilirsiniz. İç mekanda hava akışının devam etmesi için pencereleri açmanız önemlidir. Kuşunuzun kafesini pencereye yakın bir yere koyabilirsiniz. Kafesin kapalı olup olmadığını denetim etmeyi de unutmamalısınız.

5. Soğuk Ürünler

Soğuk meyve ve sebzeler, pek oldukça kuş için popüler ve sıhhatli yiyeceklerdir. Ek olarak yazları evcil kuşları serin tutmanın yolları arasındadır. Soğuk meyve ve sebzeler, kuşlara birazcık daha çok rutubet sağlar ve serin hissetmelerine yardımcıdır.

6. Gölge

Kuşunuzun kafesini gölge bir yere alabilirsiniz. Bu hem evde hem de dışarıda olabilir. Yapraklı ağaç dalları, şemsiye altı ve balkon şeklinde alanlar, kuşların dinlenebileceği ve serinleyebileceği yerlerdir. Kuşunuzun kafesini güneş ışığından uzakta tutarak, evcil dostunuzun sıcak havadan negatif etkilenmesini önleyebilirsiniz.

7. Sprey Şişesi

Yaz aylarında evcil kuşları serin tutmanın yolları sıralamasında bir diğeri de sprey şişesi ile kuşunuzu serinletmek. Kuş dostunuzu hafifçe bir halde buğulamak için sprey şişesi kullanabilirsiniz. Suyu kuşunuzun kanatlarının altına püskürtürseniz, evcil kuşunuzun serinlemesine destek olabilirsiniz. Ya da kuş banyoluğu kullanarak, kuşunuzun ısısının düşmesini sağlayabilirsiniz.

8. Buz

Büyük boyutlu bir kuşunuz var ise ona küçük buz parçaları sunabilirsiniz. Kuşunuz buzla süre geçirirken serinlemeye adım atar. Bu da iyi bir seçenektir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir