1. Anasayfa
  2. Cennet Papağanı

Kış Aylarında Papağan Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış Aylarında Papağan Bakımı Nasıl Olmalı?
0

Kış aylarında papağan bakımı büyük bir dikkat gerektirir. Kışın kuşlar hususi bir bakıma gereksinim duyarlar. Şundan dolayı düşük hava sıcaklıklarında kendilerini korumuş olan tüylerine karşın mevsimsel değişimleri hissederler. Papağanınızı soğuk havada iyi mi sıcak tutacağınızı ve evcil hayvanınıza iyi mi doğru şekilde bakacağınızı açıkladık.

Kış Aylarında Papağan Bakımı

Kış Aylarında Papağan Bakımı

Soğuk havalar bir çok insan için mükemmel bir dönem olsa da evcil papağanlar o denli talihli değil. Papağanlar soğuk havalara karşı hassastır. Bundan dolayı kışın onları rahat ve sıcak tutacak uygulamalara gereksinimleri var. Kış aylarında papağan bakımı mevzusunda dikkat edilmesi gerekenler:

Papağanı İçeride Tutun

Papağanı kış mevsiminde sıcak ve rahat tutmak, bulunmuş olduğu ortamdan başlamaktadır. Onu kapalı mekanda tutmak, soğuktan korumanın en etkili yoludur. Tüy arkadaşınızı mutlu ve sıhhatli tutmak adına ortamın da güvenli ve rahat olmasını sağlamalısınız. Kafesin ya da tüneğin durağan(durgun) kalması ve devrilme riskini önlemek için papağan kafesini kalabalık alandan uzak tutmalısınız.

Papağan kafesi, kuvvetli ısıtıcıların yakınında konumlanmamalıdır. Ek olarak çiçek ve nebat benzer biçimde kokulu ortamlara yakın olmamalıdır. Şundan dolayı papağanların kuvvetli aromalar ile baş edemeyen duyarlı solunum sistemleri vardır. Kafes, pencere ve kapı yakınında da olmamalıdır.

Papağanın Ortamı Nemli Olmalı

Kış aylarında iç mekanda rutubet oranı düşebilir. Bu da kuşlar için fena bir durumdur. Papağanın susuz kalma riski vardır. Buğu makinesi benzer biçimde bir ekipman kullanarak iç mekanın rutubet dengesini ayarlamalısınız. Kuş suluğu her daim temiz ve tatlı su barındırmalıdır.

Papağanın Beslenmesine Dikkat Edin

Kış aylarında papağan bakımı mevzusunda beslenmeye de hususi olarak dikkat etmeniz lazımdır. Kışın papağana verdiğiniz suyun aşırı soğuk olmaması gerekir. Papağanın rahat bir halde tüketebileceği suyu ona sunmalısınız.

Isı düştükçe evcil kuşun enerjisi yüksek kalmalıdır. Bunu da vitamin ve mineraller açısından varlıklı olan bir beslenme düzeni ile elde edebilirsiniz. Kaliteli papağan yemleri, meyve ve sebzeler sunarak, papağanı sıhhatli tutmalısınız. Ek olarak çeşitli kuş krakerleri vererek, papağanın beslenmesini çeşitlendirebilirsiniz.

Kafes Örtüsü Kullanın

Bilhassa gece saatlerinde hava sıcaklığı düşeceği için kafesi bir örtü ile korunaklı hale getirmeniz önerilir. Böylece papağanınız gece süresince üşümeden dinlenebilecektir. Kafesin çevresine siyah bir örtü sarmak, görüşü önler ve ışığın içeri girmesini engeller. Bu durum papağan için güvenlik duygusu yaratır ve iyi uykuyu teşvik eder.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir