King Charles Spaniel Nasıl Bir Köpektir? Özellikleri ve Bakımı

King-Charles-Spaniel.jpg

İngiltere kökenli bir tür olan King Charles Spaniel Pug’larda olduğu gibi basık bir burnu, belirgin alın çıkıntısı ve kubbemsi kafatası olan küçük köpeklerdir. Bu köpek türü oyuncu, kibar ve sevgi dolu olmasına rağmen bazen çekingen olabilir.

King Charles Spaniel Fiziksel Özellikleri 

King Charles Spaniel genelde on dört kg ağırlığındadır ve yirmi beş-otuz cm boyuna ulaşır. Geniş ve yuvarlak aynı zamanda kubbemsi kafa tasına sahiptir. Kısa, kalkık burunlara ve iri, parlak siyah gözlere sahiptir. Uzun, geniş, tüylü ve sarkık kulakları vardır. Yaklaşık olarak ömürleri on iki-on dört yıldır. Yumuşak, ipeksi ve dökümlü kürke sahiptir. Dört çeşidi bulunur ve renklerine göre isimlendirilir.

  • King Charles: Siyah ve ten rengi
  • Ruby: Kızıl ve bazen göğüs bölgesinde birkaç beyaz tüy
  • Prens Charles: Siyah, beyaz ve bronz
  • Blenheim: Kırmızı ve beyaz

Cavalier King Charles Spaniel Karakter Yapısı

King Charles Spaniel

Bu köpek türü oldukça sempatik, sevecen, arkadaş canlısı ve mutlu bir yapıdadır. Ona sevgi ve ilgi ile yaklaşanlara karşı çok yumuşak huyludur. Bu ırk uslu, zeki ve biraz inatçıdır. Ailesiyle birlikte zaman geçirmeyi çok sever. Çok sık havlamaz. Uyumlu yapılarına rağmen bazen çekingen ve cesaretsiz olabilir. Diğer köpekler ve çocuklar ile arası genellikle iyidir. Ancak yaşı büyük olanlarla daha iyi anlaşır. Çok iyi bir ev köpeğidir.

Yaşam Ortamı 

King Charles Spaniel

Apartman hayatına oldukça uygun bir türdür. Ev içinde çok hareketi olmadığından dolayı gün içerisinde enerjisini atabilmesi için dışarı çıkarılmalıdır. Ancak sıcak havayı çok fazla sevmez. Bu yüzden sıcak günlerde dışarıda bırakılmamalıdır.

Egzersiz İhtiyacı 

Egzersize oldukça az ihtiyaç duyar. Zinde tutulması için basit egzersizler yaptırılabilir. Yürüyüş ya da ev içerisinde oynanan oyunlar da bu ihtiyacını giderebilir.

Bakımı 

Bu tür orta derecede tüy döker. Kulaklarının ve uzun tüylerinin temiz tutulması gerekir. Bu nedenle sık sık fırçalanması gerekir. Tüylerinin kesilmesine ihtiyaç duyulmaz. Sadece gerektiği zamanlarda banyo yaptırılmalıdır. Dişlerinin düzenli olarak fırçalanması gerekir. Enfeksiyon oluşmaması için sık sık kulak içleri kontrol edilmelidir. Kalp ve bel kemiği ile ilgili hastalıklara yakalanma riskleri vardır. Fakat bu türün büyük bir çoğunluğu sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürür.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık