1. Anasayfa
  2. Kediler

Kedim Bana Küstü, Ne Yapmalıyım?

Kedim Bana Küstü, Ne Yapmalıyım?
0

Kedinin küsmesi halinde yapmanız ihtiyaç duyulan birkaç unsur vardır. Kedinizin size küsmesi durumunda gönlünü almak için ilk olarak kedinizin size niçin küstüğünü öğrenmelisiniz. Kediler kolay bir halde sahipleriyle barışabilir. Kedinizin size niçin küstüğünü öğrendikten sonrasında gönlünü alabilirsiniz. Kediler birçok sebepten dolayı sahiplerine karşı kırılabilir. Kırılması halinde sahiplerine karşı tavır gösterirler ve küserler. Kedinizi uzun bir süre yalnız bıraktığıysanız size karşı tavır alır ve fena hisseder. Bu durum sebebiyle kediniz size küstüyse onunla daha çok zaman geçirebilirsiniz. Kedim bana küstü durumunda kedinizle daha iyi ilgilenmeniz gereklidir. Kedinizi azarlamayın. Kedilere karşı daha iyi ve ilgili davranmalısınız. Kedinize karşı fena davranışlar sergilemeniz onları korkutur ve küsmesine niçin olur. Kedinize karşı iyimser davranışlar sergileyiniz.

Kediler Niçin Küser?

Kedilerin küsme sebebi içinde birçok durum öne çıkar. Kediler kırılgan bir yapıya haizdir. Sahiplerinin bazı fena davranışlarından dolayı küsebilir. Kediler uzun süre yalnız bırakıldığı süre sahibine karşı tavır alır. Uzun bir süre tek başına bıraktığınız süre kediniz kendisini yalnız hisseder. Eğer kedinizi azarlamanız halinde de size karşı tavır alır. Kedinizi azarlamak ve fena sözler söylemeniz onu kıracaktır. Kedinizi uzun bir süre ilgisiz bırakmanız da küsmesine sebep olur. Kediye mamasını vermemeniz küsmesine sebep olur. Bununla birlikte kedinizi devamlı bir yakınınıza emanet etmeniz küsmesine niçin olur. Kedinize karşı bu tür davranışlar sergilemeniz onun küsmesine niçin olur. Kediler ilgi ister. Sahibinin ilgisiz olması ve yalnız bırakılması kendisini fena hissetmesine sebep olur.

Kediler Küsünce Iyi mi Davranışlar Gösterir?

Kedilerin küstüğü süre gösterdiği davranışlar vardır. Her kedi küstüğünü bazı tavırlarıyla gösterir. Kediler sahibine küstüğü süre durgun bir tavır gösterir. Kediler küstüğünde devamlı oynadığı ve sevilmiş olduğu oyunları ve oyuncaklarla oynamaz. Bununla birlikte mama ve suyunu içmez yada oldukça azca yiyecek tüketir. Enerjik değildir ve devamlı durgun bir haldedir. Kediler küstüğü durumda devamlı uyumak ister. Sahibinden uzaklaşmaya çalışır ve oyun oynamak ister. Sahibinin yakın temasından uzaklaşır. Yiyecek yeme isteği olmaz. Kedim bana küstü halinde devamlı olduğu davranışlardan daha değişik bir davranış gösterirler. Sahibiyle göz teması kurmaz ve göz teması kurmaktan kaçınırlar. Bahsedilen bu tür davranışları sergileyen kediler hastalık benzer biçimde bir durumu yoksa küstüğü anlamına gelir. Kediler küstüğünü negatif davranışlar sergileyerek gösterir.

Eve Değişik Bir Hayvanın Gelmesi Kedinin Küsmesine Sebep Olur Mu?

Eve herhangi bir hayvanın gelmesi halinde kedinin küsmesine niçin olur. Kediler kendisinden başka bir hayvanın eve gelmesine kediler mutsuz olur. Kedi sahibi olan bireylerin bu tür durumlara dikkat etmesi gereklidir. Kediler bundan dolayı ilginin kendisinde olmasını ister. Eve değişik bir hayvan geldiği süre kıskançlık duygusu ortaya çıkar. Kıskançlık meydana getiren kediler sahibinden uzaklaşmaya adım atar ve küser. Kediler hem de değişik bir hayvan geldiği süre kendi düzeninin bozulacağını düşünür. Eve değişik bir hayvan geldiği süre iki hayvana da eşit bir halde ilgi göstermeniz gereklidir. Kediler bu durumda sahibinin kendisiyle yeteri kadar ilgi göstermediğini hisseder. Başka bir hayvanın gelmesi ve sahibinin öteki hayvanla daha oldukça ilgilenmesi kedinin küsmesine niçin olur.

Kediler Başka Birine Emanet Edildiğinde Küser mi?

Kedinizi değişik birine emanet edilmiş olduğu süre sahiplerine karşı küser. Kedinizi devamlı birine emanet etmeniz onunla ilgilenmediğinizi hissettirir. Kedilerin küsme sebeplerinden biri de kediyi başka birine emanet etmektir. Kedilerini evde bırakmak istemeyen kişiler kimi zaman yakınlarına bırakabilir. Sadece bu durum kediyi fena hissettirir. Başkasının yanında kalan kedi kendisini fena hisseder. Kediler bu şekilde durumda hem de sahibinin kendisini sevmediğini düşünür ve mutsuz olur. Başka birine emanet edilen kedilerde değişik bir ortama girmiş olduğu için kendisini gerilmiş olarak da hisseder. Değişik bir ortam kediyi gerer. Kediyi geren bir ortam üzülmesine de sebep olur. Kediler sahibinden uzak kalmayı istemez ve sahibinin kendisine karşı ilgili olmasını ister. Kedilerin her gün değişik birine emanet edilmesi halinde sahibine karşı fena davranışlar sergiler. Bundan dolayı kediler ilgisiz kalmayı ve sahibinden uzaklaşmayı sevmez.

Kedinin Birini Sevilmiş olduğu Iyi mi Anlaşılır?

Kedi birini sevilmiş olduğu süre sergilediği bazı davranışlar bulunur. Kediler mutsuz olduğunda ve mutlu olduğu süre değişik davranışlar gösterir. Mutlu olan kediler sahiplerine karşı yakın temas kurar. Kediler sevilmiş olduğu kişilere karşı gözlerini kısarak bakar. Gözlerini kısarak bakması kedinin sizi sevdiğini işaret eder. Kediler hem de sevilmiş olduğu kişilere kendisini sevdirmeye izin verir. Karın bölgesi kedilerin en duyarlı bölgesidir. Sevilmiş olduğu kişilere karşı karın bölgesinden oyun oynanmasına izin verir. Kediler burnunu sevilmiş olduğu kişiye karşı sürterek yakınlaşır. Sevilmiş olduğu kişilerin yanına gidererek kendilerini yalarlar. Bununla birlikte sevilmiş olduğu kişilerin yanından ayrılmak istemez. Kediler sahiplerini sevdiklerinde bu tür davranışlar gösterir. Sevilmiş olduğu kişilere karşı ön üzen bir davranış olması halinde derhal kırılır. Kediler sevdikleri kişilere karşı yakın temas gösterir. Sevdiğini belli edecek davranışlar ile beraber devamlı oyun oynamak ister. Kedim bana küstü benzer biçimde durumlarda gösterdiği davranışlar olumsuzdur. Kediler sevmediği kişilere karşı yakınlaşmaz.

Ek olarak Bakınız: Kedilerde Eşya Tokatlama Sebepleri Nedir?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir