1. Anasayfa
  2. Kediler

Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?

Kedi Tuvalet Kokusu Nasıl Giderilir?
0

Birçok kişinin evlerinde beslemeyi tercih etmiş olduğu kediler, hela ve dışarı ihtiyaçlarının olmamasından dolayı rahat bir bakıma haiz olduğu düşünülmektedir. Sadece bu durum tam olarak bu şekilde değildir. Kediler, köpekler benzer biçimde dışarı çıkma ihtiyacı duymasalar da evlerde de değişik sorumlulukların yerine getirilmesi gerekmektedir. Kedilerin tertipli besin ve su ihtiyaçlarının karşılanması, hela kaplarının temizlenmesi kedi sahiplerinin yerine getirmesi ihtiyaç duyulan sorumlulukların başlangıcında yer almıştır. Kediler yapıları bakımından oldukça titiz canlılardır. Sularının ve yemeklerinin her daim taze olması, kedilerin tertipli bir halde beslenmeleri için oldukça önemlidir. Aynı şekilde hela temizliği de kedilerin sıhhatli bir bağırsak sistemine haiz olması için büyük bir öneme haizdir.

Evlerde bakılan kediler, çoğu zaman tuvaletlerinin kokması benzer biçimde durumlar ile sahiplerinin hastalık duyacağı sorunlara niçin olmaktadır. Tuvalet kokuları bir tek kedi sahiplerini değil, kedilerin de hastalık duyduğu bir vakadır. Temiz olmayan hela kapları, kedilerin tuvaletlerini bu kaplar içine yapmamalarına niçin olmaktadır. Kedi hela kokusu giderilmesi için kedi sahiplerinin büyük bir titizlik ile kedi bakımı için lüzumlu sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Kokusuz Kedi Tuvaletinin Şekilleri

Kedi hela kokusu, kedi sahiplerinin alabileceği bazı kolay yöntemler ile ortadan kaldırılabilir. Kedi hela kokusu giderilmesi için yapılacak bazı işlemler şu şekilde sıralanabilir;

  • Evde birden fazla kediye bakılıyor ise, kesinlikle iki tane kedi tuvaletine haiz olunmalıdır.
  • Kedilerin hela kapları, günde minimum iki kere temizlenmelidir.
  • Kedilerin hela kapları, ev içinde en iyi havalandırmaya haiz olan alanlarda konumlandırılmalıdır.
  • Kullanımı tercih edilecek olan kedi hela kaplarının kapalı olması, kokunun yayılmasını engellemektedir.
  • Kedilerin dışkılarının kokmasına niçin olabilecek mamaların değiştirilmesi gerekmektedir.
  • Kedilerin haiz olduğu hela kaplarının yılda bir kez değiştirilmesi gerekmektedir.
  • Kedi tuvaletlerine, kedilere hususi parfümler sıkılmalıdır.
  • Kum kabının sık sık tamamen boşaltılarak yıkanması ve temizlenmesi gerekmektedir.
  • Tuvalet kabının içinde kullanılan kum seçeneğinin doğru bir halde yapılması gerekmektedir.
  • Kedilerin hela kabının içinde tercih edilen kumun, belirli aralıklar ile değiştirilmesi ve havalandırılması gerekmektedir.

Kedi Tuvalet Kumu Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilhassa kedi sahipleri için dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan mühim bir mevzu, kedi kumumun seçimidir. Kediler, hela mevzusunda oldukça duyarlı ve çekingen bir yapıya haizdir. Kumun kirli olması ya da yapısının kediler tarafınca beğenilmemesi benzer biçimde durumlarda kediler, hela kabının kullanımını reddetmektedir. Bu durum da kedilerin tuvaletini evde başka alanlara yapmasına ya da tutmasına niçin olmaktadır. Kedilerin tuvaletlerini uzun süre tutması ise, sıhhat sıkıntılarının gelişmesine neden olur. Bundan dolayı kediler için kum tercihleri doğru bir halde yapılmalıdır. Kedi hela kumu seçimleri şu hususlar göz önüne alınarak yapılmalıdır;

  • Seçilecek kedi kumunun süratli emiş hususi durumunun olması, hela kokularının meydana gelmesini büyük oranda engellemektedir.
  • Kristal özelliğe haiz olan kedi kumları, sıvı ve katı dışkılar ile temas halinde süratli bir halde topaklanmaktadır. Topaklanan kumların, kedi tuvaletinden temizlenmesi daha kolay ve süratli bir halde gerçekleştirilmektedir. Bu sayede, koku oluşumlarının meydana gelmesi de engellenecektir.
  • Kedi tuvaletlerinin kokmaması için kedi kumu tercihlerinde, kolay temizlenebilme özelliğine haiz ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Kedi Tuvalet Kabı Temizlenirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedilerin hela kaplarının kokması, kedi sahiplerini rahatsız etmiş olduğu benzer biçimde kedileri de rahatsız etmektedir. Bundan dolayı, kedi hela kaplarının doğru ve muntazam bir halde sık aralıklar ile temizlenmesine ehemmiyet verilmelidir. Kediler, mamaları ve sularındaki hassasiyeti aynı şekilde hela kaplarında da sergilemektedir. Kedilerinizin ve evinizdeki öteki bireylerin sağlıklarının korunması adına, kedilerin hela kaplarının tertipli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Kedi hela kabı temizlenirken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Kedilerin hela kapları, belirli aralıklar ile kumun tamamen boşaltılması ile temizlenmelidir.
  • Kedi hela kabında yer edinen kumun tamamen boşaltılmasının peşinden kap, bolca su ile yıkanmalıdır.
  • Kedinizin hela kabının temizlenmesi esnasında, kimyasal içerikli herhangi bir ürünün kullanımını kesinlikle tercih edilmemelidir.
  • Kedi hela kaplarının yıkanmasının peşinden kap, tamamen kurutulmalıdır. Kabın tamamen kurumasının peşinden kedi kumu kabın içine dökülmelidir.
  • Kedilerin hela kabının on beş günde bir ya da ayda bir olacak şekilde yıkanması yeterlidir.

Kedi Kumu Nasıl Temizlenmelidir?

Önceliklr Kedi kumu temizliği, gün içinde minimum iki kere gerçekleştirilmektedir. Sıvı teması ile topaklanan kumlar, bir kürek yardımı ile kolay bir halde kum üstünden alınabilir. Çam kedi kumları, organik ve sıhhatli olarak malum kedi kumu türleri içinde yer almıştır. Çam kedi kumlarını, kum kabını sallayarak temiz talaşların üst kısma gelmesi ile temizleyebilirsiniz. Şundan dolayı çam kedi kumu, sıvı teması ile tozlaşmaktadır. Tüm talaşın toz formuna gelmesi ile kabı tamamen döküp, yeni kedi kumunu yap içine koyabilirsiniz. Tüm bu işlemler esnasında kesinlikle eldiven kullanımının sağlanmasına itina gösterilmesi gerekmektedir. Gün içinde kum temizliğini iki kere gerçekleştirilmesi ile kedi tuvaletlerinde meydana gelen kokunun da büyük seviyede önüne geçilecektir.

Kedi Tuvaleti Temizliğinde Karbonatın Önemi

Kedinizin tuvaleti temizliğinde karbonat kullanımı, oldukça sık tercih edilen organik bir yöntemdir. Kedi kumu içine ekleyeceğiniz bir miktar karbonat, kedi tuvaletlerinde istenmeyen kokuların meydana gelmesini engellemektedir. Hem de, kedi hela kaplarının yıkanması esnasında da karbonat kullanımı gerçekleştirilerek kabın tam olarak dezenfekte edilmesi sağlanabilir. Kullanımı tercih edilecek bu organik yöntem, kedilerin de zarar görmesine niçin olmadığı için gönül rahatlığı ile tercih edilebilmektedir.

Ek olarak Bakınız: Yavru Kedilerle Oyun Oynanması Nasıl Olmalıdır?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir