1. Anasayfa
  2. Kediler

Kedi Tutma Yöntemleri Nelerdir?

Kedi Tutma Yöntemleri Nelerdir?
0

Kediyi tutma teknikleri, yavru yada erişkin kedilere nazaran farklılık izah edebilir. Bilhassa sokak kedileri tutulmaya alışkın olmadıkları için doğru şekilde yaklaşım göstermediğiniz takdirde sizinle temasa girmeyecektir. Benzer şekilde bakımını yeni üstlendiğiniz kedinizi tutarken de bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Kediler kararsız kişilikleri ile tanındığı için kimi zaman yabancıların yanında korkabilir. Bu tür durumlarda sahiplerinin ve iyi tanıdıkları kişilerin sevgisinden kuşku duyabilirler. Dolayısıyla kediyi sinirlendirmeden ve ürkütmeden doğru şekilde tutmanın tekniklerini bilmeniz gerekir. Kedi tutma şekilleri içinde en doğru ve ideal tutuş pozisyonlarını öğrenmek için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Kediyi Tutma Yöntemleri

Ilk olarak Kediyi tutma teknikleri, ilk olarak kediyi almayla adım atar. Ilk olarak kedinizin alınmak isteyip istemediğinden güvenli olmanız gerekir. Bazı dönemlerde kediler yerden alınmak istemeyebilirler. Bu tür durumlarda kedinin ruha halini okumak ve anlayabilmek gerekir. Kediniz kızgın yada korkmuş görünüyorsa, onu yerden kaldırmaya çalıştığınız anda size ani tepkiler izah edebilir. Kedinizin genel vücut diline bakın ve sizden saklanıyor mu yoksa oyun mu oynamak istediğinden güvenli olun. Şundan dolayı bazı durumlarda tıpkı yetişkinler benzer biçimde kediler de yalnız kalma ihtiyacı duyabilir. Kediniz sizden saklanıyorsa, ilgi görmek istemediğini belirtir. Bunun haricinde sevilmek ve temas edilmesini istiyorsa bacaklarınıza sürtebilir ve gelip önünüzde miyavlayabilir. İşte bu zamanlar kediyi tutmak ve onu kucağa alıştırmak için en mühim dönemlerdir.

Kediyi Yerden Alma Tekniği

Kediyi yeden alma yöntemi uygularken kedinizin kendini mutlu hissettiği bir dönem seçmeniz önemlidir. Bu süreçte onun hareketlerini inceleyerek keyifli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kediler köpekler benzer biçimde mutlu olduğu süre kuyruklarını sallamazlar. Kediler çoğu zaman yavaş şekilde kuyruk hareketi yaptıklarında bir durumu inceleyip değerlendirdiği anlamına gelir. Bu yüzden kediniz kuyruk salladığında onu tutmak için doğru bir süre olmayabilir. Kedinizin kulakları öne bakıyorsa onun mutlu ve oyun istediği anı işaret eder. Dolayısıyla kedinizin kulakları arkaya kıvrıldığında değil öne dönükken onu tutmayı deneyebilirsiniz.

Kediyi yerden alırken onun seviyesine kadar çömelmeniz gerekir. Şundan dolayı kediyi yerden alıp aniden kendi seviyenize yükseltmeniz onu korkutabilir. Kedinizin seviyesine çömelerek onu kaldırmadan ilkin aynı seviyede yazışma kurup ona itimat vermeniz gerekir. Bu süreçte kıyafetlerinizdeki kokuyu alan ve kendi kokusunu size geçiren kedi, onu kucağınıza aldığınızda daha rahat hissedecektir. Kediyi yerden alırken baskın eliniz sağ ya da sol hangisiyse bunu gövdesinin altına yerleştirin. Ön bacakların arasından kediyi kuvvetli elinizle gövdesinden kavrayın. Kedinizin alt ve arka bacaklarını desteklemek için öteki elinizle kucaklama hareketi yapabilirsiniz. Sadece elinizi kedinin patilerinin üstünde ve arkasında olacak şekilde arka ayaklarının altına koymaya dikkat etmelisiniz.

Kediyi Kucakta Tutma Pozisyonu

Kedileri kucakta tutmak için yerden kaldırırken ani harekette bulunmamaya itina göstermeniz gerekir. Kedinizi yerden kaldırdıktan sonrasında dik bir pozisyonda tutmanız gerekir. Bunun için kedinin arka ayaklarının altındaki el ve ön kol kediyi destekleyecek bir platform oluşturmalıdır. Kedinizi sağlam bir zemine oturtmuş benzer biçimde tuttuğunuzda o da kendini güvende hissedecek ve aksi harekette bulunmayacaktır. Kedinize daha çok itimat vermek için onu kucağınıza göğsünüze yakın bir pozisyonda tutmalısınız.

Kedinin ağırlığını desteklemek için kucakta tutma pozisyonuna ne olursa olsun dikkat edilmelidir. Kedilerin dinlenmesi için bir platform oluşturmak istediğinizde kolunuzu gövdenize dayayın. Kedinin poposunu dirseğin iç kısmından destekleyerek ön patileri elinizin üstünde durabilir. Kediniz kucağınıza alışıp kendini rahat hissettikten sonrasında onu değişik şekillerde de tutabilirsiniz. Sadece ilk başta kediyi huzursuz etmemek için ona itimat veren ve sağlam duran bir pozisyonda tutmanız tavsiye edilir. Kedilerin kucakta rahat durma pozisyonları, kedinin karakterine nazaran farklılık izah edebilir. Patileri omuzda tutacak şekilde göğsünüze yaslayarak da kedilerin kendilerini rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Bu pozisyonda kediler omzunuzun üstünden çevreyi görebildikleri için kendilerini rahat hissederler. Bazı kediler ise karınları size dönük olacak şekilde sırt üstü tutulmayı sevebilirler.

Minik Kedi Yavrusunu Tutma Yöntemi

Kedi yavrusunu tutmak için ilk olarak onun sosyalleşme eğitimini iyi şekilde vermek gerekir. Kediler, çoğu zaman 12 haftalık olduklarında çevrelerine ilgi gösterip sosyalleşmeye başlarlar. Bu yaştan sonrasında kediyi kucakta tutmaktan zevk alacak şekilde eğitmek daha zor olduğundan minik kedi yavrularına doğru şekilde yaklaşım gösterilmelidir. Hemen hemen yeni doğan birkaç haftalık kedileri aşırı tutmaktan kaçınmanız tavsiye edilir. Şundan dolayı bu zamanda annelerine bağımlı olan kedilere gereğinden fazla temas edildiğinde bu durum anneleri üzebilir.

Anne ve kedi arasındaki bağları bozmanız halinde anne kediler yavrularını reddedebilir. Bu tür negatif durumlara sebebiyet vermemek için kedi yavrularını belirli yaşa ulaştıktan sonra tutmanız tavsiye edilir. Yavru kediyi sosyalleşmesi için ilk günlerde minimum bir kere tutmanız yeterlidir. Böylelikle temas oluşturmayı öğrenen yavru kediler bağ ve sevgiyi güçlendirebilir. Yavru kedileri nazik bir halde tutarken sert oyunları oynamaya teşvik etmeyin. Kediyi ısırmaya ve tırmalamaya alıştırmadan kibar bir halde tutarak kucağa alıştırma eğitimlerini verebilirsiniz. Yavruluk döneminde kedi tutma şekilleri uygulayarak kedinin insanlarla bağ kurmasını güçlendirebilirsiniz.

Ek olarak Bakınız: Kedi Wc Kokusu Iyi mi Giderilir?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir