1. Anasayfa
  2. Cennet Papağanı

Evcil Kuşların Yaşam Süresi Nedir?

Evcil Kuşların Yaşam Süresi Nedir?
0

Evcil kuşların yaşam süresi, birçok değişik faktöre bağlı olarak değişmektedir. Kuşların gerekseme duyduğu bakım ve beslenmenin onlara sunulması ise yaşam sürelerini elbet uzatacaktır.

Evcil Kuşların Yaşam Süresi

Evcil Kuşların Yaşam Süresi

Kuşunuzun yaşam süresini belirleyen ilk unsur türüdür. Kuşların son aşama uzun süre yaşayabildikleri doğrudur. Sadece bazıları öbürlerinden fazlaca daha uzun süre hayatta kalır. Mesela, Sultan Papağanı ve Muhabbet Kuşu benzer biçimde canlılar, gereksinimlerinin karşılanması ve iyi bakılması koşulu ile yirmi seneye kadar yaşayabilirler.

Fakat Amerikan Papağanı benzer biçimde öteki büyük kuşların yüz yıla kadar yaşayabildikleri bilinir. Kuşların yaşam sürelerindeki farklılık, kuşun biyolojik yapısından doğar. Gene de iyi bakım koşulları sunulmuş olduğu taktirde kuş dostunuz uzun seneler süresince sizinle kalabilecektir.

Evcil Kuşların Yaşam Süresi Iyi mi Artırılır?

Kuşunuza iyi şartlarda bakmanız ve onun genel gereksinimlerini karşılamanız, yaşam süresini artıracaktır. Evcil kuşların yaşam süresi şu uygulamalar ile uzatılabilir:

Hijyen Uygulamalarına Dikkat Edin

Temel hijyen uygulamalarına itina gösterdiğinizde kuşunuz bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı korunmuş olur. Bu da kuşunuzun yaşam süresini artırır. Evcil hayvanınıza dokunmadan ilkin ellerinizi güzelce yıkamayı, kuş kafesi temizliğine dikkat etmeyi ve hasta olduğunuzda kuşunuzla temas etmemeyi unutmamalısınız.

Kuşunuzun Sıhhatli Beslenmesini Sağlayın

Beslenme, insanoğlu için olmasıyla birlikte evcil kuşlar için de son aşama önemlidir. Bu yüzden de evcil kuşların yaşam süresi hususunda belirleyici faktörlerden biridir. Kuşunuza, sıhhatli ve taze yiyeceklerle dolu bir beslenme düzeni sağlamalısınız. Bu sayede kuşunuzun vücudu desteklenecek ve hastalıklara karşı koruma elde etmesini mümkün hale getireceksiniz.

Vitamin ve mineraller bakımından varlıklı olan kuş yemleri tercih ederek, evcil kuşunuzun beslenme gereksinimlerini karşılayabilirsiniz. Ek olarak kuşunuza taze sebze ve meyveler de vermelisiniz. Netice olarak evcil hayvanınızın dengeli ve sıhhatli beslenmesi söz mevzusu olabilecektir.

Tertipli Veteriner hekim Kontrollerini Aksatmayın

Evcil kuşların yaşam süresi, kuşunuzun sağlığı ile yakından ilgili. Herhangi bir hastalığı olup olmadığını ve var ise ihtiyaç duyulan tedavi yöntemlerini öğrenmek için rutin veteriner hekim kontrollerine ehemmiyet vermelisiniz.

Evinizde Güvenlik Önlemleri Alın

Kuşunuzun zarar görmemesi, çekince altına girmemesi ve evden kaçmaması adına evinizde güvenlik önlemleri almalısınız. Kuşunuza zarar verebilecek nesneleri ortadan kaldırmalı, kuş kafesini güvenli bir yere koymalısınız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_en
    Beğen
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    a_k_oldum_
    Aşık Oldum!
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir